icoon-overOns

Een ijs- en koffiesalon onder 1 dak

Het rumoer van het San Marco plein, het epicentrum van Venetië, is dichtbij maar lijkt ver weg. Een vissersboot vaart door de gracht onder een Venetiaans bruggetje. Het water kabbelt tegen de kade, het is 30 graden celsius. Lange witte onderbroeken hangen aan een waslijn in een steeg en de zon staat er half op. Een geanimeerd gesprek wordt gevoerd tussen 2 buurvrouwen , kinderen hollen achter een bal aan. Je moet erom glimlachen, dit is Italië op zijn best, uit je dromen. Je opent je ogen en likt nogmaals aan het heerlijk citroen sorbetijs op jouw hoorn. De latte machiato was ook al zo verrukkelijk. Je kijkt om je heen en ziet dat je schoonmoeder zojuist met een doekje de chocoladelippen van je zoon afveegt. Twee wielrenners nemen zo’n grote hoorn met 3 bollen. Verdiend! Ook hier schijnt de zon, nog niet zo krachtig in het voorjaar. Geluk komt met dit soort kleine momenten.’

In 2013 is Gelato Burano gestart met een charmante Italiaanse ijssalon in De Bilt. Met een achtergrond in horeca en ondernemerschap, was de ambitie om met een eigentijds en nieuw horeca concept weer leven te brengen in dorpen of buurten waar winkels juiste onder druk staan. Met ijs van de 1e Nederlandse wereldkampioen ijs maken (1996), dus van de hoogste kwaliteit. De ijs- en koffiesalons worden stap voor stap ontwikkeld, dus zijn bij het begin nog niet helemaal glimmend af.

In 2015 opende wij een 2e vestiging in de wijk Oog in Al in Utrecht, passend bij onze doelstelling om buurten leuker te maken. In 2020 opende wij een 3e ijs- en koffiesalon in Bilthoven centrum en in 2021 een 4e in Maarssen-Dorp. Hier hebben we ons concept verder verfijnd. Wij bieden naast ons ijs en eigen koffiemerk ook panini, zoete gerechten en in Maarssen en Utrecht ook steenoven pizza aan. Maar ook voor een Scroppino of alcoholvrij biertje kun je bij ons terecht op onze heerlijke terrassen in de zon. Inmiddels zijn we waar we willen zijn: Gelato Burano is nu echt een ijs- en koffiesalon met een beetje meer!

Ciao, Gelato Burano!