icoon-overOns

Een ijssalon en pastabar onder 1 dak

‘Het rumoer van het San Marco plein, het epicentrum van Venetië, is dichtbij maar lijkt ver weg. Een vissersboot vaart door de gracht onder een Venetiaans bruggetje. Het water kabbelt tegen de kade, het is 30 graden celsius. Lange witte onderbroeken hangen aan een waslijn in een steeg en de zon staat er half op. Een geanimeerd gesprek wordt gevoerd tussen 2 buurvrouwen , kinderen hollen achter een bal aan. Je moet erom glimlachen, dit is Italië op zijn best, uit je dromen. Je opent je ogen en likt nogmaals aan het heerlijk citroen sorbetijs op jouw hoorn. De Ravioli met Gorgonzola saus was ook al zo puur en verrukkelijk. Je kijkt om je heen en ziet dat je schoonmoeder zojuist met een doekje de chocoladelippen van je zoon afveegt. Twee wielrenners nemen zo’n grote hoorn met 3 bollen. Verdiend! Ook hier schijnt de zon, nog niet zo krachtig in het voorjaar. Geluk komt met dit soort kleine momenten.’

In 2013 is Gelato Burano gestart met een charmante Italiaanse ijssalon in De Bilt. Met een achtergrond in horeca en ondernemerschap, was de ambitie om met een eigentijds en nieuw horeca concept weer leven te brengen in dorpen of buurten waar winkels juiste onder druk staan. De winkels worden stap voor stap ontwikkeld, dus zijn bij het begin nog niet helemaal glimmend af.
Inmiddels is daar een tweede winkel in de wijk Oog in Al in Utrecht bijgekomen, staan ze op festivals en rijdt er een heuse ijsfiets rond in Utrecht. Vanaf 1 september 2016 is een volgende stap genomen door integratie van een pastabar concept in de huidige winkel in Utrecht. Met verse pasta’s, panini’s en meer. Bezorgd in Utrecht bij u aan de deur. Een ijssalon en pastabar onder 1 dak, 12 maanden per jaar geopend.